Meer weten?


Wil je meer weten over smeermiddelen, check onze hulp informatie.

hydraulische-olie

Hydraulische olie

Hydraulische olie wordt gebruikt als krachtoverdrachtsmedium. Deze krachtoverdracht door de vloeistofstroom als kinetische energie, is een hydrodynamische overbrenging. Als niet de stroom, maar de druk verantwoordelijk is, spreekt men over een hydrostatisch systeem.

hydrauliek-problemen

Hydrauliek problemen

Belangrijk is, om een goede kwaliteit hydraulische olie toe te passen, maar daarnaast moet de olie wel voor de juiste toepassing worden ingezet. Er zijn nogal wat soorten. Let goed op de specificaties van het voorschrift.

aardolie

Basis olie

Ruwe olie is een mix van fracties koolwaterstoffen, mineralen, zout, water en zand. Na een distillatieproces worden deze fracties gescheiden, gezuiverd en na verdere processen wordt kwaliteit en viscositeit verkregen.

tandwielkast

Tandwielkast olie

Minerale oliën kunnen snel oxideren bij hogere temperaturen. Stelregel is dat de levensduur van een minerale olie bij 30°C 30 jaar mee gaat, bij 40°C is dit 15 jaar enz.....

smeervet

Vetten

Samenstelling van verdikker, smeerolie, additieven en soms vaste stoffen. Toepassing van vet is op plaatsen waar een continue olietoevoer niet mogelijk is.

Metaalbewerkings olie

Metaalbewerkings olie

De koelemulsie is het meest complexe smeermiddel om te fabriceren. In tegenstelling tot de meeste smeermiddelen, moet deze olie zich vermengen met water en bij gebruik, ook nog een stabiele emulsie blijven.